El civisme és la màxima expressió del sentiment de pertinença a una comunitat. Ningú no embruta casa seva. Ningú menysté allò que estima.

El nostre concepte de civisme va en la direcció de fomentar l’estima per la ciutat que ens acull, que és de tots i totes i sobre la qual tenim drets i deures. Aquesta filosofia, absolutament positiva i proactiva, la desenvoluparem a partir del Pla de Civisme que el govern de Valentí Junyent ha aprovat en el darrer mandat.

Un Pla de Civisme que ens parla de valors, d’autoestima, de pertinença a la ciutat i de respecte als espais i als béns comuns. Un pla que es desgrana en un munt d’accions que ens interpel·len a tots i totes, ciutadans d’aquesta Manresa que volem més amable, més neta, més acollidora i més respectuosa. Un pla que cal desenvolupar amb urgència, ja que la demanada de ciutat cívica és constant i àmplia en els 22 barris de la ciutat.

Seguint la política de proximitat que els governs Junyent han aplicat fins ara, ens fem nostre aquest clam i proposem desenvolupar de manera clara i decidida el Pla de Civisme, dotant de recursos tècnics i econòmics una Unitat de Civisme que s’ha de posar en marxa de forma inexcusable en el proper i imminent mandat.

I, acompanyant aquesta tasca pedagògica i divulgativa, cal continuar aplicant també l’Ordenança de Civisme, sancionant totes aquelles actituds, activitats i comportaments clarament incívics, que atempten contra allò que és comú, que és de tots, i que no podem ni volem permetre ni tolerar, ja que no acceptem com a pròpies unes accions que molesten, malmeten i pertorben de forma inequívoca la convivència i el benestar general.

Joan Calmet, número 3 de l’equipàs de Junts per Manresa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *