M’agrada seure al balcó i contemplar la lluna, veure com il·lumina la ciutat i sentir el silenci de la nit. La ciutat dorm. Sempre m’ha fascinat pensar que cada ciutadà té la seva pròpia i única història i en són milers, i tots ells comparteixen un mateix espai per viure, Manresa la “meva” ciutat, la “nostra” ciutat.

Malgrat la quietud que es respira, la ciutat és més viva que mai i continua avançant, i som tots els manresans i manresanes, de naixença o d’adopció, que hem de seguir fent història per a les generacions futures.

Em declaro hooligan de Manresa, del seu patrimoni, de la seva història i de la seva gent. Se’m posa la pell de gallina quan veig la imatgeria ballar, quan els Tirallongues carreguen un Castell, el cor em batega a mil quan la ciutat s’encén amb el foc del Correfoc i els ulls s’humitegen amb el ball majestuós de l’Àliga al mig de la Plaça.

Quan era petita mirava els gegants amb total respecte i imaginava històries asseguda a la butaca de fusta dels Carlins mentre esperava que el pare acabés l’assaig. Llavors estava lluny d’imaginar que un bon dia em sentiria tan i tan afortunada com em sento ara.

Doncs sí, els últims mesos la meva vida s’ha vist sacsejada per diferents fets, bons i no tan bons, però que em fan sentir viva i molt afortunada.

Afortunada de poder viure una època tan apassionant de la nostra història. Afortunada per poder compartir esforç, treball i il·lusió amb un equip extraordinari de persones compromeses, valentes i entusiastes i fer de Manresa una ciutat on tothom hi vulgui viure.

En el pregó de la Llum de 1987, l’Àngel Tulleuda va dir: “No tinc cap títol rellevant, tinc l’honor per naixença de ser només un manresà, títol que ningú em podrà negar”. Sóc hereva d’aquest títol i me’n sento responsable.

En el silenci de la nit em sento el batec del cor. Ferran Ramon Cortés en el seu llibre “L’ Illa dels 5 fars diu: «La vida es viu amb el cor, no amb el cap», així doncs Manresa és molt viva perquè el seu cor batega i batega fort.

Lluïsa Tulleuda, número 12 de l’equipàs de Junts per Manresa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *