Simpatitzants i associats de Junts per Manresa ratifiquen l’acord amb ERC

Més d’una trentena de persones s’han reunit divendres al vespre a la seu del PDeCAT a Manresa per fer una valoració del pacte amb ERC, que acorda, entre altres coses, que Valentí Junyent serà alcalde durant un any, i després deixarà pas a Marc Aloy dels republicans. Els simpatitzants i els associats de Junts per Manresa han valorat positivament l’entesa entre les dues formacions i el gest del partit de cedir l’alcaldia tres anys a ERC per tal de desencallar la negociació i arribar a un acord per un govern fort i estable que sigui beneficiós per al futur de la ciutat.

Els representants de Junts per Manresa en la negociació, Valentí Junyent, Joan Calmet i Toni Massegú, han explicat detingudament com s’havien dut a terme les negociacions amb ERC i els acords principals que havien reeixit, després de l’empat tècnic dels dos partits en les eleccions municipals del 26 de maig.

Les línies bàsiques de l’acord, que dóna un nou impuls al què ja es va signar per al període 2016- 2019, se centren en la necessitat de seguir fent realitat projectes, programes, actuacions i iniciatives que permetin potenciar Manresa com una ciutat verda i sostenible, dinàmica, acollidora, cívica i propera, i com una capital compromesa amb les llibertats, la justícia social i el futur del nou país.

Junts per Manresa i ERC signen l’acord de govern per als propers 4 anys

  • El pacte s’ha tancat al parc de la Seu

Junts per Manresa i ERC han tancat l’acord de govern per al mandat 2019-2023 aquest divendres 14 de juny a la tarda. La signatura de l’acord s’ha dut a terme al parc de la Seu i ha comptat amb la presència dels 16 regidors que formaran part del govern municipal.

Els resultats de les eleccions municipals del 26 de maig de 2019 han refermat el lideratge a la ciutat de les dues formacions polítiques que han governat en coalició des de febrer de 2016. Els 9.119 vots aconseguits per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i els 9.109 vots de Junts per Manresa (JxM), 18.228 en total, representen més del 56% del suport dels manresans, i els 16 regidors i regidores aconseguits entre totes dues formacions suposen el 64% dels 25 que formen la corporació municipal. Tot plegat constitueix un aval més que notable a la feina feta en el mandat anterior.

Per aquesta raó, i amb la finalitat de donar a la ciutat un govern estable i efectiu, que treballi en favor dels manresans i les manresanes, que sigui capaç de culminar els projectes compartits des del govern de la ciutat, d’afrontar nous reptes i de tirar endavant les propostes programàtiques amb què les dues forces polítiques es presentaven a les eleccions, hem decidit subscriure aquest acord de govern per al mandat 2019-2023.

Les línies bàsiques de l’acord, que dona un nou impuls al que ja vam signar per al període 2016- 2019, se centren en la necessitat de seguir fent realitat projectes, programes, actuacions i iniciatives que permetin potenciar Manresa com una ciutat verda i sostenible, dinàmica, acollidora, cívica i propera, i com una capital compromesa amb les llibertats, la justícia social i el futur del nou país.

Comunicat d’ERC i de Junts per Manresa després de la primera trobada per a la formació d’un nou govern municipal

Aquest dilluns 3 de juny, durant dues hores i mitja, delegacions d’Esquerra Republicana de Catalunya i de Junts per Manresa s’han reunit per explorar la formació d’un govern fort per a la ciutat.

Han compartit la diagnosi dels resultats electorals, considerant que la ciutadania valora positivament la tasca que han fet des del govern, format per les dues forces els últims tres anys i mig.

A la reunió s’ha posat de manifest, fins i tot, que seria difícil d’entendre que no s’arribés a un acord per a la formació d’un govern conjunt per al proper mandat. Un govern que parteix d’un pòsit important, pel balanç satisfactori de la feina feta, però alhora un govern que ha de significar un projecte renovat, ja que una bona part dels regidors i regidores s’estrenen en el càrrec.

Les dues formacions també han posat en valor els actius que hi ha en tots dos equips i que aquest és un capital que cal aprofitar per donar un nou impuls a la ciutat.

A la trobada també s’han repassat els principals punts programàtics d’ambdues candidatures, i s’ha evidenciat una bona part de coincidències i la voluntat d’acostar posicions en les divergències.

Finalment, els participants han acordat convocar-se a una nova reunió encaminada a seguir treballant per aconseguir un acord per tenir un Govern fort i estable a la ciutat.

Junts per Manresa fa valer el resultat extremadament igualat i considera «just i legítim» compartir l’alcaldia

  • Valentí Junyent se sent molt recolzat i confirma que seguirà liderant el projecte des del govern o des de l’oposició

Junts per Manresa fa valer l’empat i insta a ERC a afrontar la negociació del pacte per formar un nou govern municipal pel període 2019-2023, partint de la base d’una alcaldia compartida. Aquest va ser el posicionament unànime de la trentena de persones que es van congregar dijous al vespre a la seu del PDeCAT a Manresa. A la reunió hi van participar els regidors sortints i entrants i una àmplia representació del comitè local.

Tothom va coincidir que, compartir l’alcaldia, seria «el més just, legítim i responsable» i suposaria respectar els 9.109 manresans i manresanes que van apostar pel projecte i lideratge de l’alcalde Valentí Junyent.

Malgrat els resultats de les eleccions generals i del desgast natural que produeix governar durant 8 anys, la formació només es va quedar a 10 vots de ser la força més votada, d’un cens de 52.775 persones. A més a més, va augmentar més de 1.000 vots respecte de les darreres municipals i es va empatar en nombre de regidors. Per tant, consideren que els resultats «són bons» i que els manresans i les manresanes en conjunt van votar per «continuar transformant la ciutat, compartint el govern i el lideratge».

Junts per Manresa està disposat a negociar un govern estable, sempre que, l’empat tècnic que va reflectir les urnes, es traslladi en l’acord per una alcaldia compartida.

Junyent va assegurar que té «més força i il·lusió que mai» de seguir treballant de valent per la ciutat. I va deixar clar que no renunciaria a liderar el projecte de Junts per Manresa, sigui al govern o a l’oposició. Els assistents van aplaudir la seva decisió i el seu compromís.

Valentí Junyent reivindica l’obra de govern en el darrer acte de campanya

  • Junts per Manresa omple el Casal d’avis del barri de la Mion

Junts per Manresa, candidatura que lidera l’alcalde, Valentí Junyent, va omplir el divendres a la tarda el Casal d’avis del barri de la Mion en el darrer acte de la campanya. Junyent va aprofitar per reivindicar que s’havien complert les promeses que havia fet, com la urbanització del camí de la Gravera, i el procés d’instal·lació de la gespa artificial al camp de la Pirinaica, que finalitzarà en els següents mesos.

Junyent es va mostrar «conscient» de què als barris hi ha «força coses a millorar», però està «convençut» que Manresa està «millor ara que quan vam entrar al govern. I ho estarà millor en un futur immediat».

Per altra banda, el regidor de barris, Joan Calmet, va remarcar la importància de seguir «treballant de valent» per millorar els 22 barris de Manresa.

Compromesos a lluitar contra l’incivisme

El civisme és la màxima expressió del sentiment de pertinença a una comunitat. Ningú no embruta casa seva. Ningú menysté allò que estima.

El nostre concepte de civisme va en la direcció de fomentar l’estima per la ciutat que ens acull, que és de tots i totes i sobre la qual tenim drets i deures. Aquesta filosofia, absolutament positiva i proactiva, la desenvoluparem a partir del Pla de Civisme que el govern de Valentí Junyent ha aprovat en el darrer mandat.

Un Pla de Civisme que ens parla de valors, d’autoestima, de pertinença a la ciutat i de respecte als espais i als béns comuns. Un pla que es desgrana en un munt d’accions que ens interpel·len a tots i totes, ciutadans d’aquesta Manresa que volem més amable, més neta, més acollidora i més respectuosa. Un pla que cal desenvolupar amb urgència, ja que la demanada de ciutat cívica és constant i àmplia en els 22 barris de la ciutat.

Seguint la política de proximitat que els governs Junyent han aplicat fins ara, ens fem nostre aquest clam i proposem desenvolupar de manera clara i decidida el Pla de Civisme, dotant de recursos tècnics i econòmics una Unitat de Civisme que s’ha de posar en marxa de forma inexcusable en el proper i imminent mandat.

I, acompanyant aquesta tasca pedagògica i divulgativa, cal continuar aplicant també l’Ordenança de Civisme, sancionant totes aquelles actituds, activitats i comportaments clarament incívics, que atempten contra allò que és comú, que és de tots, i que no podem ni volem permetre ni tolerar, ja que no acceptem com a pròpies unes accions que molesten, malmeten i pertorben de forma inequívoca la convivència i el benestar general.

Joan Calmet, número 3 de l’equipàs de Junts per Manresa.

Una ciutat on tothom pot desenvolupar el seu projecte vital

Sóc professor, pare, i ciutadà i em preocupa l’ensenyament i l’educació dels nostres fills. Estic content perquè Manresa ha esdevingut els darrers anys una ciutat on tothom pot desenvolupar el seu projecte vital. També en l’àmbit educatiu.

Des de ben petit, una persona pot començar el seu projecte educatiu a la llar d’infants fent el primer cicle d’educació infantil, continuar a l’escola on l’espera el segon cicle d’educació infantil i primària i així fins a completar tota l’etapa de l’educació obligatòria.

Un cop passada aquesta fase, en cas d’èxit, arriba l’hora d’estudiar un cicle formatiu de grau mitjà o batxillerat per finalment poder fer estudis de formació professionals de graus superior o universitaris i, en cas de fracàs hi ha tot un seguit de programes per tornar a incorporar els joves en el sistema educatiu o ocupacional i revertir aquesta situació.

I tot això en consonància i relació amb les empreses del nostre voltant o de la nostra zona d’influència, sense oblidar ni menysprear tampoc la quantitat de recerca i programes de doctorat que es fan a la nostra ciutat.

A més a més, la ciutat ofereix, també, una oferta de molta qualitat d’ensenyaments d’art, música, d’idiomes, d’adults, escola agrària

A Manresa tenim una escola per a tothom i un projecte educatiu de vida per a cadascú de nosaltres de qualitat, personalitzat i en relació amb el nostre entorn.

Per a nosaltres, l’educació i l’ensenyament són capital.

M’agrada que això passi a la meva ciutat.

Antoni Massegú i Calveras, número 5 de l’equipàs de Junts per Manresa

Junts per Manresa celebrarà el darrer acte de campanya al barri de la Mion

La candidatura que lidera l’alcalde Valentí Junyent celebrarà el darrer acte de campanya aquest divendres a les 19:30 h al Casal d’avis de la Mion. L’acte es clourà amb un petit piscolabis per a tots els assistents.

Aquest acte servirà per posar punt final a les més de 50 activitats que ha dut a terme la candidatura durant la campanya. La llista, que encapçala Junyent, ha recorregut els barris de la ciutat per escoltar les preocupacions i propostes dels veïns i veïnes, per explicar el programa electoral i per presentar l’equip que pretén tornar a guanyar les eleccions.

Junts per Manresa es conjura per tornar a guanyar les eleccions

  • L’expresident Artur Mas va demanar el vot per Valentí Junyent per evitar que hi hagi «invents com en altres èpoques» de la ciutat

Més de 400 persones van omplir dimecres a la tarda la Plana de l’Om de Manresa en l’acte central de campanya de Junts per Manresa. La candidatura que lidera l’alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, es va conjurar per guanyar les eleccions per tercera vegada consecutiva. Junyent es va mostrar «convençut» que Junts per Manresa és «la millor opció» que es presenta a les eleccions municipals, perquè la formació té «un gran equip, un programa molt complet, i estem molt orgullosos de la feina que hem fet en aquests anys».

El president del PDeCAT, David Bonvehí, va encetar el torn de les intervencions valorant el paper transcendental que ha tingut la ciutat en l’àmbit de Catalunya des que Junyent és alcalde. «El Valentí i Manresa han estat l’autèntica ànima d’aquest país en tots aquests anys. I això ha sigut així gràcies a la seva valentia i al seu lideratge».

A continuació, va parlar el regidor Joan Calmet, número 3 de la llista de Junts per Manresa. Calmet va destacar el lideratge de Junyent i va utilitzar la metàfora d’un cotxe sense benzina, per explicar la gravíssima situació econòmica que es van trobar quan van entrar a l’Ajuntament. «Seria just que el cotxe el conduís qui l’ha reparat i qui ha omplert el dipòsit». Calmet també va avisar de la força de Junts per Manresa en les eleccions de diumenge. «Nosaltres no hem vingut a passar l’estona. Estem aquí per guanyar. I guanyarem les eleccions per tercera vegada!».

L’expresident Artur Mas va lloar la figura de Junyent i la feina que ha realitzat al capdavant de Manresa. «Hi ha alcaldes passotes i corcons. Els que valen la pena són els corcons. Són aquells que no abaixen mai la guàrdia. Són els que truquen cada dia per resoldre els problemes. I el Valentí Junyent és d’aquests».

Mas va demanar als manresans i manresanes que no dubtessin a votar a Valentí Junyent per evitar «invents com en altres èpoques» a la ciutat, fent referència als governs del tripartit. L’expresident també va dir que, quan veu als rivals de Junyent, «veig a candidats. Quan veig al Valentí, veig a l’alcalde de Manresa».

Per altra banda, Núria Masgrau, número 2 de l’equip de Junts per Manresa, es va mostrar «orgullosa» de formar part de l’equip de l’alcalde i de compartir projecte amb la resta de components de la llista.

L’acte també va comptar amb la intervenció de l’expresidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, del president Carles Puigdemont a través d’un vídeo i de la música en directe a càrrec del cantant manresà Salva Racero i de la pianista Laura Andrés.

Hooligan de Manresa

M’agrada seure al balcó i contemplar la lluna, veure com il·lumina la ciutat i sentir el silenci de la nit. La ciutat dorm. Sempre m’ha fascinat pensar que cada ciutadà té la seva pròpia i única història i en són milers, i tots ells comparteixen un mateix espai per viure, Manresa la “meva” ciutat, la “nostra” ciutat.

Malgrat la quietud que es respira, la ciutat és més viva que mai i continua avançant, i som tots els manresans i manresanes, de naixença o d’adopció, que hem de seguir fent història per a les generacions futures.

Em declaro hooligan de Manresa, del seu patrimoni, de la seva història i de la seva gent. Se’m posa la pell de gallina quan veig la imatgeria ballar, quan els Tirallongues carreguen un Castell, el cor em batega a mil quan la ciutat s’encén amb el foc del Correfoc i els ulls s’humitegen amb el ball majestuós de l’Àliga al mig de la Plaça.

Quan era petita mirava els gegants amb total respecte i imaginava històries asseguda a la butaca de fusta dels Carlins mentre esperava que el pare acabés l’assaig. Llavors estava lluny d’imaginar que un bon dia em sentiria tan i tan afortunada com em sento ara.

Doncs sí, els últims mesos la meva vida s’ha vist sacsejada per diferents fets, bons i no tan bons, però que em fan sentir viva i molt afortunada.

Afortunada de poder viure una època tan apassionant de la nostra història. Afortunada per poder compartir esforç, treball i il·lusió amb un equip extraordinari de persones compromeses, valentes i entusiastes i fer de Manresa una ciutat on tothom hi vulgui viure.

En el pregó de la Llum de 1987, l’Àngel Tulleuda va dir: “No tinc cap títol rellevant, tinc l’honor per naixença de ser només un manresà, títol que ningú em podrà negar”. Sóc hereva d’aquest títol i me’n sento responsable.

En el silenci de la nit em sento el batec del cor. Ferran Ramon Cortés en el seu llibre “L’ Illa dels 5 fars diu: «La vida es viu amb el cor, no amb el cap», així doncs Manresa és molt viva perquè el seu cor batega i batega fort.

Lluïsa Tulleuda, número 12 de l’equipàs de Junts per Manresa.